Ondernemersweekend SamenSterk! 2013

Zelfstandige ondernemers deelden kennis en ervaring tijdens het ondernemersweekend SamenSterk! Zij gaven workshops aan elkaar en gebruikten co-creatie om welzijnsorganisatie Inter-lokaal uit Nijmegen verder te helpen.

Landgoed De Barendonk in Beers is het decor van het ondernemersweekend SamenSterk! Ruim 30 ondernemers kiezen hun eigen programma uit de vele workshops die ze aan elkaar geven. Het is een voor en door weekend met co-creatie, ruimte voor ontspanning en lekker biologisch eten.

 

Delen is vermenigvuldigen

Dorien te Pas en Sandra Smits, zelf ook zelfstandig ondernemers, organiseerden het weekend. “Het is een weekend van ontmoeting waarin we leren, spelen, verbinden, netwerken en lol hebben” vertelt Dorien enthousiast. Sandra vult aan “Door het delen ontstaat inspiratie en enthousiasme”. Het aanbod is gevarieerd: Uit je comfortzone door in een boom te klimmen onder deskundige begeleiding van boomverzorger Thomas Rijniers van Treade. Een persoonlijk coach gesprek door te wandelen met Leona Aarsen: Sta op en Schitter. Of stapsgewijs je eigen logo ontwikkelen met Coone.  De zondagochtend start voor de ondernemers met yoga van Judith Reuling. Het raw food ontbijt van Rixt Jensma daarna geeft veel energie voor de afsluitende wandeling. Zo veel leuke workshops dat het lastig is om te kiezen. Gelukkig is er tussentijds ook ruimte om te delen en relaxen.

 

Meedenken met Inter-lokaal

Zaterdagmiddag zetten de ondernemers hun talenten in voor  Inter-lokaal.  De welzijnsinstelling zet zich in voor Nijmegenaren in een kwetsbare sociaal- economische positie. ‘Hoe kunnen we perspectief bieden aan de groep mensen die een leer- werk traject volgen?’ is de vraag die zij met de ondernemers bespreken. Dorien en Sandra faciliteerden een ‘wereld-café’ en samen kwamen tot mooie thema’s: kracht, samenwerken, energie, kansen, ondernemerschap, talenten. “Heerlijk om mee te denken” en “wat weten we samen veel” zijn veel gehoorde reacties van de deelnemers. Inter-lokaal gaat met de thema’s verder aan de slag. Trajectbegeleider van Inter-lokaal Tanja de Vries “Wij zijn enthousiast en energiek de deur uitgegaan, Samira en Abdulhakim zijn blij met de ontmoetingen en adviezen”.

 

Volgend jaar weer!

Het was een weekend dat voor herhaling vatbaar is, als we de reacties van de ondernemers moeten geloven. De gezelligheid, verbinding en goede organisatie smaakt naar meer! Volgend jaar dus weer een ondernemersweekend SamenSterk! met nieuwe workshops en een nieuwe co-creatie. Ken je een maatschappelijke organisatie voor de co-creatie 2014? Dan horen organisatoren we dat graag!

 

Benieuwd naar beeldmateriaal? Kijk op Pinterest http://pinterest.com/doerien/ondernemersweekend-samensterk/ voor de foto’s van het weekend.

Contact

Smits Woondiensten
Sandra Smits
Nieuweweg 35
6871 CA Renkum

info@smitswoondiensten.nl
(06) 295 71 251